{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rehn čestitao RCC-u na dosadašnjim aktivnostima

F
20.10.2008. u 17:04
0
0
Rehn čestitao RCC-u na dosadašnjim aktivnostima
0
Rehn čestitao RCC-u na dosadašnjim aktivnostima
Foto: AP
Komesar Evropske unije za proširenje Olli Rehn čestitao je danas u Briselu generalnom sekretaru Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Hidi Biščeviću na uspješnom i pragmatičnom pristupu ove ogranizacije prema regionalnoj suradnji koja zemljama jugoistočne Evrope omogućava da zajednički rade na razvojnim projektima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Komesar Rehn izrazio je podršku uspostavljanju mehanizma stalne saradnje između RCC-a, njegovih članica iz jugoistočne Evrope, Evropske komisije i međunarodnih finansijskih institucija u pripremi i provođenju zajedničkih višenacionalnih regionalnih projekata.

Biščević je zahvalio komesaru Rehnu na podršci koju Evropska komisija pruža aktivnostima RCC-a u prioritetnim područjima ekonomskog i društvenog razvoja, energetike i infrastrukture, pravosuđa i unutrašnjih poslova, sigurnosne suradnje, izgradnje ljudskih potencijala i parlamentarne suradnje.

Istakao je da će Vijeće za regionalnu saradnju i dalje imati ulogu posrednika među svim relevantnim akterima u pogledu unaprjeđenja privrednih i socijalnih perspektiva jugoistočne Evrope.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o političkoj situaciji u regionu i ocijenila da će 2009. biti od ključnog značaja za ubrzanje reformi u jugoistočnoj Evropi i rješavanje preostalih otvorenih statusnih pitanja na jedan odlučniji način kojim će se postići rezultati, a sve u svrhu izbjegavanja dugotrajne stagnacije.

Biščević i Rehn sastali su se prije otvaranja RCC-ovog Ureda za vezu u Briselu koji će služiti kao spona između zemalja jugoistočne Evrope i evroatlantskih institucija, saopćeno je iz RCC-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: