Njemačka
0

Regrutkinja istjerana iz vojske zbog uvećanih grudi

Sarajevo-x.com
Dvadesettrogodišnja regrutkinja Alessija Dorfmann istjerana je iz njemačke vojske jer si je dala ugraditi silikonske implantate u grudi. Njeno uvećano poprsje nadređeni su smatrali "opasnim po njeno vlastito zdravlje", ali su nakon tužbe Dorfmannove odlučili ponovno razmotriti njen slučaj.

Regrutkinja Alessija Dorfmann (23) istjerana je iz njemačke vojske jer je svoje grudi dala uvećati na veličinu "D", prenosi AHN.

Dorfmannova koja je oduvijek željela biti bolničarka u njemačkoj vojsci i spašavati živote nije mogla vjerovati kada su joj saopćili da zbog uvećanih grudi više ne može biti njihov regrut.

"I sada su me moje 'lažne' grudi koštale posla. Nisam mogla vjerovati niti prestati plakati kada su mi saopćili zašto ne mogu više biti regrutkinja", rekla je Dorfmannova.

Djevojka je novac za implantate zaradila prije nego se regrutovala.

Glasnogovornik njemačke vojske je izjavio kako su nadređeni postupili prema kodeksu i pisanim pravilima, ali su voljni ponovno razmotriti slučaj Dorfmannove jer su pravila napisana davno.

"Pravila su napisana davno kada se o silikonima i njihovom utjecaju na tijelo nije mnogo znalo. Moguće je da se sada napravi izuzetak", rekao je glasnogovornik.

Vezani članci