Svijet
0

Registrovana dva nova signala u potrazi za nestalim avionom

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Australski brod registrirao je još dva podvodna signala u južnom dijelu Indijskog okeana koji bi mogli da potiču iz crne kutije nestalog malezijskog aviona na letu MH370, rekli su danas australijski zvaničnici.

Zvaničnici su rekli da su time povećana očekivanja da će olupina aviona biti pronađena u narednim danima.

Koordinator međunarodne potrage za nestalim malezijskim avionom Angus Houston rekao je da je australski brod "Okeanski štit" detektirao u utorak dva signala na istom, širokom području poput prethodna dva, pri čemu je jedan trajao pet minuta i 32 sekunde, a drugi oko sedam minuta.

"Jučerašnji signali će pomoći da se bolje odredi uže područje potrage na okeanskom dnu. Vjerujem da tražimo na pravom, ali neophodno je da vizuelno identifikujemo letjelicu prije nego što sa sigurnošću potvrdimo da je to mjesto na kojem je završio MH370", rekao je Houston novinarima, navodi agencija AFP.

Jednomjesečna potraga u Indijskom okeanu nalazi se u kritičnoj fazi zbog roka trajanja baterija u crnoj kutiji koja emitira signal pošto je već dostigla 30-dnevno očekivano trajanje, a ona jedino može da pruži odgovore šta se dogodilo s nestalim avionom.