{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Rečeno mi je da je u pitanju racija zbog droge'

S
28.3.2009. u 20:09
0
0
'Rečeno mi je da je u pitanju racija zbog droge'
0
'Rečeno mi je da je u pitanju racija zbog droge'
Igor Mejaški, kojeg su prije dva dana uhapsili pripadnici Specijalne policije u Keniji misleći da je Ratko Mladić, izjavio je da mu je prilikom hapšenja rečeno da je u pitanju racija zbog droge i da nije znao da ga sumnjiče za ratne zločine.
"Tad su mi se noge odsjekle, jer iako nemam veze sa drogom, u Keniji je sve moguće, pa i da ti policija podmetne koji kilogram", kaže Mejaški rođeni Zagrepčanin, ali sa stalnom adresom u Keniji.

On je rekao da je nakon racije, u kojoj ništa nije pronađeno, sproveden u policijsku stanicu i da je bio veoma iznenađen brojnim novinarima i fotografima koji su ga dočekali pred stanicom.

"Kasnije sam doznao da im je neko dojavio da je u toku hapšenje Ratka Mladića tj. mene. Šef policije je na sto ispred mene stavio sliku Mladića u uniformi i moju sliku i upitao me jesam li ja taj čovjek", rekao je Mejaški koji je morao uvjeravati policajca da on nije Mladić.

Mejaškom su uzeli otiske prstiju, a on se, kako kaže, počeo smijati, jer mu je pao kamen sa srca kad je čuo zašto ga terete.

"Više me nije bilo strah. Znao sam da nisam Ratko Mladić i strpljivo sam čekao da i oni to shvate", rekao je Mejaški za "Jutarnji list" i dodao da su policajci bili vrlo pristojni.

Mejaški smatra da ga je vjerovatno neko kradom slikao na plaži i prijavio policiji, misleći da je on Mladić.

"Nakon svega, kada sam svojim radnicima, crncima, pokazao slike i oni su rekli da ličimo, ali ja tu sličnost ne vidim", rekao je Mejaški koji je nakon kraćeg zadržavanja pušten iz pritvora.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: