Masakr u Alabami
0

Razjareni ubica usmrtio 10 ljudi, pa sebe

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Naoružani Michael McLendon iz američke države Alabame u utorak je ubio deset ljudi, uključujući članove porodice i nekoliko stranaca koje je ustrijelio iz auta, piše u srijedu AP.

Michael McLendon jučer je iz nepoznatih razloga poluautomatskom puškom ubio deset, a ranio najmanje četiri osobe u dva okruga američke države Alabame.

Prva McLendonova žrtva bila je njegova majka Lisa, koju je ubio, a potom i zapalio u porodičnoj kući. Nakon toga, ubica se odvezao u u susjedni okrug Genevu i tamo iz nepoznatih razloga ubio pet članova porodice, djeda i baku, ujaka, njegovu ženu i dijete.

Usput je u dvije kuće ubio još dvije osobe koje se ne mogu dovesti u vezu s McLendonom pa se smatra da ih je ubio bez ikakvog razloga.

Vozeći se gradom ubio je još dvije osobe, radnika u prodavnici i nepoznatu ženu na benzinskoj pumpi prilikom čega je ranio jednog muškarca.

McLendon je u bijegu od policije pobjegao u obližnju fabriku, no kako se policija približavala, uvidio je da nema izlaza, te je sebi pucao u glavu.

Mještani mirnih okruga Samson i Geneva gdje su se juče odigrala strašna ubistva još su nevjerici jer ne pamte da se ovakav masakr ikad dogodio.