{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovori Sarkozy - Merkel na margini samita Azija - Evropa

F
24.10.2008. u 22:29
0
0
Razgovori Sarkozy - Merkel na margini samita Azija - Evropa
0
Razgovori Sarkozy - Merkel na margini samita Azija - Evropa
Foto: Reuters
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy razgovarao je s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na samitu Azija - Evropa u Pekingu, vezano za sporne ideje ekonomske vlade eurozone i stvaranja nezavisnih fondova, objavila je Jelisejska palača.
"Sarkozy i Merkel razgovarali su danas u tri-četiri navrata", objavila je predsjedavajuća EU-a nakon večere šefova država i vlada 43 zemlje učesnice ovog sastanka.

Nakon ovih razgovora Jelisejska palača je nastojala da minimizira razlike koje su izbile posljednjih dana između Francuske i Njemačke, vezano za prijedloge Nicolasa Sarkozyja.

"Savez Francuska - Njemačka je jako bitan. Ali to ne znači da moramo u svemu biti saglasni prije nego što počnemo da raspravljamo o tome", izjavio je jedan francuski zvaničnik.

Predsjedavajući Evropske unije pokrenuo je u utorak pred Evropskim parlamentom pilot-ideju ekonomske politike zemalja eurozone na nivou šefova država i vlada, izazivajući ogorčenje Njemačke, koja je krajnje stroga u pogledu neovisnosti Evropske centralne banke (BCE).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: