Svijet
0

Razgovori s Beogradom su završeni

FENA
AP
AP
Premijer Kosova Agim Ceku izjavio je u ponedjeljak da Priština ni u kom slučaju neće voditi nove pregovore o prijedlogu glavnog izaslanika UN-a za status Kosova Martti Ahtisaarija.

"Za Prištinu su pregovori završeni i o Ahtisaarijevom paketu nema više pregovaranja", rekao je Ceku novinarima u Prištini.

Ceku je dodao da "svako odgađanje rješavanja statusa Kosova može utjecati na stajalište građana prema kosovskim političkim čelnicima i može prerasti u frustraciju građana".

"Svako odgađanje šteti procesu i stabilnosti. Siguran sam da će Kosovo na bilo koji način biti neovisno", rekao je Ceku povodom najava da bi se mogli otvoriti novi pregovori koji bi trajali 120 dana.

Srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić izjavio je u ponedjeljak u Mitrovici da će javnost biti upoznata s dokumentom koji se odnosi na status Kosova, a koji je Beograd dostavio Rusiji.

U dokumentu koji je od nas tražila Rusija izložili smo kako treba izgledati budući status Kosova i kako se na najbolji način može doći do njega, rekao je Samardžić na konferenciji za novinare u Mitrovici.

Samardžić nije precizirao što je navedeno u tom dokumentu, ali je dodao da će o svemu obavijestiti javnost "kada Rusi odgovore".