{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razbijena mreža falsifikatora pasoša

F
10.3.2011. u 13:47
0
5
Razbijena mreža falsifikatora pasoša
0
Razbijena mreža falsifikatora pasoša
Francuske, belgijske i britanske vlasti potpomognute Europolom, uspješno su razbile kriminalnu grupu koja se bavila izradom lažnih dokumenata za ilegalne imigrante.
Europol je pomogao operaciju vođenu 8. i 9. marta tokom koje su obavljeni pretresi kuća i uhapšeno 11 osoba u Francuskoj, a jedna u Belgiji, navodi se na web-stranici Europola.

Razbijena je pakistansko-bangladeška kriminalna mreža u Francuskoj koja je opskrbljivala imigrante visoko kvalitetnim pasošima EU-a koje su izrađivali krivotvoritelji u Belgiji i Francuskoj. S ovim pasošima imigranti su ilegalno ulazili u Veliku Britaniju.

Među uhapšenima je i ljekar koji je izdavao lažne ljekarske potvrde ilegalnim imigrantima u Francuskoj u kojima je navodio da boluju od hepatitisa B i da su im neophodni recepti i lijekovi.

Uz ove potvrde imigranti su lakše regulirali status u Francuskoj, a tu uslugu ljekar je naplaćivao između 5.000 i 10.000 eura.

Imigranti su prvo bili ilegalno dovedeni iz Bangladeša u Francusku za što su plaćali svaki po 12.000 eura.

Tokom istrage je utvrđeno i da su kriminalci iz Albanije i Bangladeša osiguravali klijentima potrebne dokumente i transport ka Velikoj Britaniji.

Put od Francuske do Velike Britanije koštao je ilegalne imigrante 5.000 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: