Razbijena kriminalna grupa u Bugarskoj

S
SRNA
20.12.2009. u 15:50
0
0
Razbijena kriminalna grupa u Bugarskoj
0
Razbijena kriminalna grupa u Bugarskoj Cvetan Cvetanov
Bugarska policija uhapsila je oko 10 članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila krađama.
Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare u Plovdivu da je jedan od članova grupe bivši načelnik Policijske uprave u Beloj Slatini Toni Kostadinov, koji je operativno informisao grupu, za šta je dobijao nadoknadu.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare u Plovdivu da je Kostadinov operativno informisao grupu, za šta je dobijao nadoknadu.

"On je bio toliko bezobziran da je prije svog rođendana tipovao objekat u gradu Mizija, u vračanskom okrugu, i zatražio od grupe da ga obraduje", rekao je Cvetanov, koji je dodao da je Kostadinov, koji je smenjen, konkurisao i u Okružnom sudu Vraca.

Ministar je naglasio da je policija grupu pratila više od šest mjeseci, a da su trojica članova grupe uhapšena u Plovdivu u trenutku kada su pokušali da opljačkaju jednu mjenjačnicu, dok su dvojica identifikovana.

"Kriminalna grupa raspolaga je sa dve radiostanice - jedna, koja je radila na policijskom talasu, a druga na talasu privatne agencije koja je obezbjeđivala objekat", dodao je Cvetanov.

Grupa je bila opremljena i bušilicama, specijalnim uređajima za razbijanje stijena, topložarećim instrumentima, bocom sa kiseonikom, alatima za otključavanje specijalnih brava, makazama i jednosmjernim mobilnim telefonima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: