Bugarska
0

Razbijena banda za pljačku luksuznih vozila, ubijen jedan od pljačkaša

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Bugarska policija u akciji, koju je izvela na više lokacija u zemlji razbila je bandu za pljačku luksuznih vozila, a u akciji je ubijen jedan od pljačkaša.

Operacija policije izvedena je u Velikom Trnovu, Plovdivu i Pazardžiku, kao i u oblasti autoputa ''Trakija'', saopćio je bugarski minister unutarnjih poslova Cvetan Cvetanov.

Lopovi su kasno sinoć ispred jednog hotela u Velikom Trnovu ukrali džip "BMW X5“ s rumunskim registarskim oznakama, nakon čega su otputovali za Plovdiv, gdje su, takođe ispred drugog plovdivskog hotela ukrali drugi džip s bugarskim tablicama.

Policija je počela potragu i pronašla ih u jednom šumarku u blizini autoputa ''Trakija''.

Pljačkaši su u prvom džipu pokušali da pobjegnu, a drugi se usmjerio u pravcu policijske patrole, koja je postavila zasjedu.

I pored upozorenja policije, vozilo se nije zaustavilo, već je udarilo u jedno policijsko vozilo i lakše povrijedilo policajca.

Džip je nastavio i nakon jednog kilometra praćenja upao je u jarak.

Policija je njemu pronašla mrtvog muškarca, a u vozilo je pronađen računar za dekoridarnje žastite automobile, kao i rumunske tablice. Policija je nastavila s potragom i nešto kasnije pronašla i drugi ukradeni džip, prenosi u nedjelju Tanjug.