Španija
0

Razbijen narko lanac na Ibizi

SRNA
Ibiza
Ibiza
Španska policija razbila je britanski lanac za trgovinu drogom na španskom ostrvu Ibizi i uhapsila 25 ljudi, uključujući 20 Britanaca, saopćilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Lanac je djelovao iz Britanije i imao je dvije grane na ostrvu. Jedna je razvijala kontakte, a druga je optužena za distribuciju narkotika", navodi se u saopćenju.

Grupa je navodno prodavala drogu po klubovima na ostrvu popularnom među turistima. Plaže Ibize poznate su po noćnom provodu i svake godine privuku hiljade Britanaca.

Među uhapšenima su i dva državljanina Irske, te po jedan Čeh, Slovak i Španac. Policija je zaplijenila 38 000 pilula ekstazija, četiri kilograma kokaina i ketamin, derivate ekstazija i 56.000 evra u gotovini.

U saopćenju se navodi da je droga krijumčarena u Španiju iz Britanije automobilima ili su je donosili putnici koji su na Ibizu stizali avionima.

Istraga o ovoj bandi pokrenuta je u septembru 2009. godine u saradnji sa britanskom agencijom za borbu protiv teškog organizovanog kriminala.