{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ratifikacija ugovora EU

F
18.6.2008. u 15:08
0
0
Ratifikacija ugovora EU
0
Ratifikacija ugovora EU
Članice Europske unije koje još nisu ratificirale Lisabonski reformski ugovor trebale bi nastaviti s procesom ratifikacije bez obzira na negativni ishod u Irskoj, gdje je ugovor odbačen na referendumu, izjavio je u srijedu u Strasbourgu u Europskom parlamentu Janez Lenarčić, državni tajnik u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova.
"Oni koji kažu da je Lisabonski ugovor mrtav uskraćuju ostalim članicama pravo da se o tome izjasne, a to je ono isto pravo koje brane u slučaju Irske", prenijeli su Lenarčičevu izjavu slovenski mediji, dodajući da je govorio u ime predsjedništva EU.

Lenarčič je ponovio i izjavu slovenskog premijera Janeza Janše da slovensko predsjedništvo izražava žaljenje zbog rezultata irskog referenduma, ali da u isto vrijeme i poštuje odluku irskih birača, te da je na Irskoj da ponudi analizu i odgovori zašto je do toga došlo, te predloži rješenje kako iz situacije izaći.

Janša je u utorak na konferenciji za novinare, najavljujući summit EU-a koji će se održati u četvrtak i petak rekao da će se na njemu razgovarati i o zastoju u ratifikaciji ugovora koji utvrđuje novi način funkcioniranja integracije.

Naglasio je pritom da se na referendumima birači često ne opredjeljuju o predmetu referenduma nego izražavaju nezadovoljstvo nekim od pitanja s domaće političke scene.

Pred referendum u Irskoj, rekao je Janša, vrlo su aktivni bili svi europski euroskeptici, videći priliku da izazovu zastoj u EU-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: