{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasvjetljavanje političke pozadine atentata na Đinđića

F
12.11.2007. u 11:00
0
0
Rasvjetljavanje političke pozadine atentata na Đinđića
0
Rasvjetljavanje političke pozadine atentata na Đinđića
Specijalni tužilac za organizirani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da se intenzivno radi na rasvjetljavanju političke pozadine atentata na premijera Zorana Đinđića i da se pažljivo provjeravaju navodi svjedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija.
"Kada je riječ o atentatu na premijera, trenutnim aktivnostima apsolutno ne dovodimo u pitanje činjenice utvrđene u postupku protiv (Milorada) Ulemeka i drugih", rekao je Radisavljević listu "Press".

"Nastojimo da razjasnimo da li su, pored lica protiv kojih je u toku krivični postupak, u pripremi, planiranju, realizaciji atentata, ili nakon toga, učestvovale još neke osobe, sa kojim ulogama i kako se njihove radnje mogu pravno kvalificirati, da li je to podstrekivanje, pomaganje...", dodao je on.

"U tim okvirima bavimo se svim događajima koji se mogu dovesti u vezu sa atentatom...U narednom periodu trebalo bi da pojačamo aktivnosti na predmetu pozadine ubistva premijera, ali i na drugim predmetima", rekao je Radisavljević.

On je, kao jedan od najvećih rezultata za vrijeme svog mandata izdvojio procesuiranje "duhanske mafije" s Antonom Stanajem na čelu.

"Otkad sam došao na ovu funkciju, podignuta je optužnica protiv 67 lica, a istraga je pokrenuta protiv 76 osumnjičenih", rekao je Radisavljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: