|

Rasvjetljavanje političke pozadine atentata na Đinđića

Rasvjetljavanje političke pozadine atentata na Đinđića
0
F
FENA
12.11.2007. u 11:00
0
komentara
0

dijeljenja
Rasvjetljavanje političke pozadine atentata na Đinđića
Specijalni tužilac za organizirani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da se intenzivno radi na rasvjetljavanju političke pozadine atentata na premijera Zorana Đinđića i da se pažljivo provjeravaju navodi svjedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija.
"Kada je riječ o atentatu na premijera, trenutnim aktivnostima apsolutno ne dovodimo u pitanje činjenice utvrđene u postupku protiv (Milorada) Ulemeka i drugih", rekao je Radisavljević listu "Press".

"Nastojimo da razjasnimo da li su, pored lica protiv kojih je u toku krivični postupak, u pripremi, planiranju, realizaciji atentata, ili nakon toga, učestvovale još neke osobe, sa kojim ulogama i kako se njihove radnje mogu pravno kvalificirati, da li je to podstrekivanje, pomaganje...", dodao je on.

"U tim okvirima bavimo se svim događajima koji se mogu dovesti u vezu sa atentatom...U narednom periodu trebalo bi da pojačamo aktivnosti na predmetu pozadine ubistva premijera, ali i na drugim predmetima", rekao je Radisavljević.

On je, kao jedan od najvećih rezultata za vrijeme svog mandata izdvojio procesuiranje "duhanske mafije" s Antonom Stanajem na čelu.

"Otkad sam došao na ovu funkciju, podignuta je optužnica protiv 67 lica, a istraga je pokrenuta protiv 76 osumnjičenih", rekao je Radisavljević.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.