Svijet
0

Rasprava u slovačkom parlamentu završila šamarom

SRNA
Rasprava u slovačkom parlamentu o povjerenju novoj vladi premijera Ivete Radičove uzburkala je emocije poslanika da je potpredsjednik slovačkih nacionalista Ana Belousovova ošamarila poslanika slovačkih liberala Igora Matoviča.

Belousovova je tokom rasprave prišla kolegi Matoviču, upitala ga da li je on pisao članak u časopisu "Bratislavsko" u kojem je opisujući raspravu u parlamentu napisao da je sa "govornice zatražio od Anke da strgne krst sa vrata jer političar hrišćanin ne treba da ćutke toleriše lopovluke".

"Htjela sam da ga na fini način podsjetim kako bi se kao muškarac trebao ponašati prema dami. Imam svoje ime i prezime i nisam ni za koga, pa ni za gospodina Matoviča nekakva 'Ej, ti, čekaj'. Ako je to nova kultura koju vlada uvodi u parlament, ja imam načina da odgovorim na to," objasnila je nakon incidenta Belousova, prenose slovački mediji.

Matovič je rekao da mu je Belousovova "lupila šamarčinu" i da je to s njene strane bio izraz hrišćanske ljubavi i joj on uzvraća tako da joj nudi i drugi obraz.