Raspisana međunarodna potjernica za Abdeslamom Salahom

Klix.ba
16.11.2015. u 07:59
0
21
Raspisana međunarodna potjernica za Abdeslamom Salahom
0
Raspisana međunarodna potjernica za Abdeslamom Salahom Foto: AFP
Raspisana je međunarodna potjernica za 26-godišnjim Abdeslamom Salahom koji je osumnjičen da je učestvovao u terorističkom napadu u Parizu prije tri dana.
Istražitelji pretpostavljaju da je blizu 20 osoba moglo učestvovati u pripremi terorističkog napada. Francuske i belgijske vlasti su upozorile građane da je riječ o opasnom teroristi i da ukoliko imaju određene informacije odmah obavijeste policiju.

Zanimljivo je da je policija privela Salaha samo sat vremena nakon terorističkog napada u Parizu, ali su ga ubrzo pustili. Salah je navodno napadačima pružao logističku podršku i bio je vozač automobila u kojem su bili teroristi koji su napali dvoranu Batalcan.

Jedan od njegove braće Ibrahim Abdeslam je bio jedan od samoubica koji je izvršio napad u Parizu.

Policija sprovodi veliku raciju u predgrađu Pariza, u blizini belgijske granice i u gradu Grenobleu.

Među identifikovanim napadačima su Bilal Hadfi (20) koji je izvršio samoubilački napad u blizini stadiona, Omar Ismail Mostefai (29) koji je poginuo u napadu u dvorani Batalcan, Brahim Abdeslam (31) koji je također poginuo u dvorani Batalcan, Abdeslam Mohammed koji je uhapšen u Belgiji i Abdeslam Salah za kojim je raspisana potjernica.

U napadu su poginula još četvorica terorista.


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: