{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rašireno siromaštvo među mladim Nijemcima

F
12.2.2009. u 18:25
0
0
Rašireno siromaštvo među mladim Nijemcima
0
Rašireno siromaštvo među mladim Nijemcima
Gotovo tri miliona djece i mladih do 25 godina u Njemačkoj živi od nekog oblika državne novčane potpore, a nezaposlenost među omladinom još je nerazmjerno visoka, proizlazi iz istraživanja Saveza njemačkih sindikata (DGB) kojeg je u četvrtak objavio dnevnik "Sueddeutsche Zeitung".
"Ta omladina odrasta u sjeni društva u izobilju", rekao je voditelj istraživanja Wilhelm Adamy. Procjenjuje da će idućih godina biti potrebno učiniti mnogo više kako bi se taj dio stanovništva uklopio u društvo.

"Opasnost da ta mladež sav život provede u siromaštvu je velika", smatra Adamy i posebice upozorava na nerazmjerno visok postotak siromašne i nezaposlene mladeži među useljenicima i stanovnicima bivšeg DDR-a.

"Iako na području bivše Istočne Njemačke živi samo petina stanovništva, više od trećine siromašne omladine dolazi iz tih dijelova zemlje", stoji u studiji DGB-a. Stranci, pripadnici drugog i trećeg naraštaja tzv. gastarbajtera, pojačano su ugroženi nezaposlenošću i siromaštvom zbog niske naobrazbe i nepoznavanja njemačkog jezika.

Nedavne studije su pokazale da gotovo 30 posto mladih Turaka nema nikakvu školsku spremu, a pritom i nikakve izglede na tržištu rada.

Najniži postotak mladeži bez zaposlenja je u Bavarskoj, a najviši u Berlinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: