Svijet
0

Ragozin: Scheffer će morati pojesti svoju kravatu

FENA
Foto: DDP/AFP/File
Foto: DDP/AFP/File
Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer opkladio se da će pojesti svoju kravatu ako se dokaže da gruzijsku bespilotnu letjelicu, koja je nedavno pala u Abhaziji, nije oborio ruski avion.

Predstavnik Rusije pri NATO-u Dmitrij Ragozin izjavio je tim povodom agenciji Interfax da će Scheffer po svemu sudeći "morati" da pojede svoju kravatu.

"Žao mi je njegovoga probavnog trakta", kazao je Ragozin, navodeći da snimak koji su kao dokaz priložile gruzijske vlasti i u kome se optužuje Moskva za obaranje letjelice "pokazuje da je riječ o montaži".

Takozvani nedvosmisleni snimak je "mutan, ništa se na njemu ne razumije i sadrži jasne znake koji ukazuju na montažu", kazao je Ragozin.

"Smatram da je besmisleno razgovarati o crtanim filmovima ili o videospotovima gruzijske televizije na vijeću Rusija - NATO", dodao je on.

Afera bespilotne letjelice, za koju Abhazija tvrdi da ju je srušio jedan njen avion, samo je pogoršala odnose ovih dviju bivših sovjetskih republika do te mjere da je prvi put ruska strana reagirala preko svog izaslanika Valerija Kenjaikina, koji je spomenuo mogućnost oružanog sukoba u slučaju gruzijskih napada.