|

Radnici metroa počeli jednodnevni štrajk

Radnici metroa počeli jednodnevni štrajk
0
F
FENA
29.11.2010. u 16:26
0
komentara
0

dijeljenja
Radnici metroa počeli jednodnevni štrajk Foto: AFP
Milioni građana Londona imali su u ponedjeljak problema da stignu na posao, pošto su radnici metroa počeli 24-satni štrajk zbog otpuštanja zaposlenih.
Operator londonskog metroa Transport za London (TfL) objavio je na svojoj internet stranici da su neke stanice i dvije linije zatvorene, dok su skoro svi drugi prevozi otkazani ili odgođeni, prenosi Reuters.

Normalno funkcioniše samo Doklandska laka željeznica, koja ide do finansijske četvrti u istočnom dijelu Londona, navedeno je u saopćenju TfL-a.

Londonski metro je saopćio da do sada radi 40 posto normalnih službi, a prema saopćenju Sindikata željezničkih, pomorskih i saobraćajnih radnika (RMT), većina linija je poremećena od početka štrajka u nedelju naveče.

Podzemna željeznica, poznata kao Tube (tunel), svaki dan prevozi oko tri miliona putnika, a poslovne zajednice tvrde da prekidi u saobraćaju koštaju britansku prijestonicu do 50 miliona funti (79 miliona dolara) dnevno.

Otpuštanje više od 800 zaposlenih u metrou i smanjenje javnih troškova izazvali su nezadovoljstvo radnika, kojima je ovo četvrti štrajk od septembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.