{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radikali vjeruju u brz izlazak Šešelja iz haškog pritvora

F
FENA
21.1.2009. u 12:53
0
5
Radikali vjeruju u brz izlazak Šešelja iz haškog pritvora
0
Radikali vjeruju u brz izlazak Šešelja iz haškog pritvora
Vodstvo Srpske radikalne stranke najavljuje da će se njihov lider Vojislav Šešelj iz Haaga vratiti u svibnju ove godine, te da će svojim "liderskim odlikama, snagom i političkom moći" izvući Srbiju iz trenutačne krize, prenosi u srijedu novosadski "Građanski list".
"Razvidno je da haško tužiteljstvo u prethodnom razdoblju nije uspjelo dokazati nijednu točku optužnice protiv Šešelja i presuda će vjerojatno biti oslobađajuća, pa je gotovo izvjesno da će Vojislav Šešelj izaći iz zatvora već u svibnju", izjavio je za list potpredsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić.

Po ocjeni Mirčića svjedoci Tužiteljstva su dosad "svjedočili u njegovu korist pa nema potrebe da i on izvodi svoje. To će ubrzati proces u Haškom tribunalu i realno je očekivati da će u svibnju biti izrečena presuda".

Predsjednik SRS-a za Vojvodinu je u razgovoru za "Građanski list" ocijenio da se Srbija nalazi u velikoj ekonomskoj i političkoj krizi, koja se produbljuje zbog toga što je "vladajuća koalicija, ne vodeći računa o svojoj političkoj odgovornosti nakon izbora, dovela Srbiju u
situaciju da nema jasno stajalište ni o kom pitanju".

Mirčić zato smatra da je rješenje za ovu situaciju u Srbiji dolazak Vojislava Šešelja iz Haaga.

"Izlaskom Vojislava Šešelja Srbija dobiva čovjeka koji ima sve liderske odlike, snagu i političku moć koja se temelji na dosta jakoj partiji. Njegova osobna i politička karizma je u svakom slučaju neprikosnovena, a iz Haškog tribunala će izaći još jači. Šešelj ima
jasnu viziju o tome kako Srbija može izaći iz ove političke i ekonomske krize. Taj put, po uzoru na Rusku Federaciju, naravno, razmjerno uvjetima u Srbiji, Vojislav Šešelj će predočiti po izlasku iz zatvora", naveo je Mirčić.

Srpska radikalna stranka podijelila se koncem prošle godine kada su stranku napustili Šešeljevi zamjenici Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, te formirali novu Srpsku naprednu stranku.

Šešelj je ostao lider SRS-a, ali ova stranka ima manju popularnost od novoformirane Srpske napredne stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: