{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radić poručio haškim bjeguncima da se predaju

F
29.9.2007. u 14:50
0
0
Radić poručio haškim bjeguncima da se predaju
0
Radić poručio haškim bjeguncima da se predaju
Foto: AFP
Miroslav Radić poručio haškim bjeguncima da se, uprkos mišljenju da u Hagu ne postoji pravda, ipak bolje boriti pred tim sudom. Poslje četiri i po godine, koliko je prošlo od njegove predaje Haškom tribunalu, Radić se u petak vratio iz Haga gdje je prvostepeno sudsko vijeće presudilo da nije kriv za masovno ubistvo hrvatskih ratnih zarobljenika.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U prvoj izjavi bivši kapetan JNA je rekao da je zadovoljan što je dokazano da nije kriv za zločin na farmi Ovčara kod Vukovara.

Suočen s komentarima o velikom nezadovoljstvu koje je njegovo oslobađanje izazvalo u Hrvatskoj, Radić kaže da mu žao žrtava iz Vukovara, ali da nije odgovoran za njihovu smrt, niti misli da se pred tribunalom u Hagu nekažnjeno izvukao, javio je u subotu B92.

"Apsolutno se ne osjećam kao da sam se izvukao. Od prvog trenutka otkad je podignuta optužnica, znao sam da nemam nikakvog udjela u tom zločinu. Drago mi je što sam dočekao svojih pet minuta i što sam, zahvaljujući svojim advokatima Bori Boroviću i Miri Tapušković dokazao da nisam kriv", rekao je Radić.

Njegov branilac Borović kaže da je bio ubijeđen da će presuda biti oslobađajuća. "Sudilo je veće sjajnih međunarodnih sudija, na čelu sa sudijom Kevinom Parkerom. Oni su se držali činjenica, a ne politike i rezultat je da je Radić oslobođen svih osam tačaka optužnice", podsjeća Borović.

Miroslav Radić se predao Haškom tribunalu i kaže da vjeruje da nije pogrješio, pa preostalim bjeguncima preporučuje isto. "Postoji mišljenje da u Haškom tribunalu ne postoji pravda. Ipak mislim da je potrebno boriti se za svoju istinu i pravdu. Preporučujem i drugima da se bore za svoju istinu", rekao je Radić.

Bivšeg kapetana JNA na beogradskom aerodromu dočekali su tridesetak prijatelja i veliki broj novinara, kojima je rekao da za sada ne namjerava da se vraća u vojnu službu, a da će o haškoj optužnici i suđenju jednog dana možda napisati knjigu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: