{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Qeku: Kosovo će imati vlastitu vojsku

F
18.8.2006. u 10:47
0
0
Qeku: Kosovo će imati vlastitu vojsku
0
Qeku: Kosovo će imati vlastitu vojsku
Kosovo će imati vlastitu vojsku i ona će proizaći iz Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK), izjavio je u četvrtak kosovski premijer Agim Qeku, donedavno zapovjednik Kosovskog zaštitnog korpusa i bivše Oslobodilačke vojske Kosova.
Qeku je ovo izjavio reagirajući na izjavu voditelja njemačkog ureda u Prištini Eugena Wolollfartha, koji je dan ranije kazao da formiranje vojske Kosova neće biti među budućim prioritetima međunarodne zajednice i da Berlin ne podržava formiranje kosovske vojske.

Kosovski premijer je kazao da će sigurnosne strukture za Kosovo biti predmet razgovora te da će on osobno, na zahtjev kosovske delegacije za pregovore, zajedno sa skupinom eksperata pripremiti prijedlog vezan uz formiranje kosovske vojske, prenijela je Hina.

Zapovjednik Kosovskog zaštitnog korpusa, general Sulejman Selimi izjavio je u četvrtak kako usporedno s definiranjem konačnog statusa Kosova treba definirati i vojnu komponentu te da Kosovo treba biti neovisno i imati vlastitu vojsku.

Zapovjednik KFOR-a, talijanski general Guiseppe Valotto, koji je posjetio tokom dana Kosovski zaštitni korpus, kazao je pak kako Kosovo treba vjerovati u organizaciju kakva je Kosovski zaštitni korpus, koji je, po njegovim riječima, dobro pripremljena i dobro

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: