Otplivali do obale
33

Putnici u Indoneziji skočili s trajekta zbog straha da su članovi posade zaraženi koronavirusom

Dž. L.
Foto: Twitter Screenshot
Foto: Twitter Screenshot
Nekoliko putnika na indonezijskom trajektu skočilo je u more i otplivalo do obale nakon što su vlasti pokušale blokirati pristajanje ovog plovila zbog sumnje da je nekoliko članova posade zaraženo koronavirusom.

Trajekt je ostao blokiran prilikom pokušaja prelaska u luku Maumere na istočnom otoku Flores uslijed straha da su tri člana posade zarazila putnike, izvještava Reuters. Međutim, nekoliko putnika skočili su u more i otpivali do obale, ne želeći biti izloženi zarazi, ali ni karantinu na brodu.

"Molimo putnike da surađuju u skladu sa zdravstvenim protokolima prije izlaska s broda te da se suzdrže od bilo kakvih radnji koje mogu biti štetne", rekao je Wisnu Handoko, službenik u ministarstvu prometa, neposredno prije nego je nekoliko putnika skočilo u more.

Trajekt je prevozio 255 putnika, uglavnom radnika koji su se vraćali kući iz Malezije, nakon što je susjedna zemlja zatvorila granice zbog koronavirusa. Ipak, na kraju je trajektu dozvoljeno pristajanje u luku, a putnici su smješteni u karantin na kopnu.

Inače, Indonezija je do sada zabilježila 2.956 slučajeva koronavirusa i 240 smrtnih slučajeva, a najveći broj slučajeva potvrđen je u glavnom gradu Džakarti.