Lijepa premijerka Ukrajine
0

Putinu je "ugodno" raditi s Timošenko

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Ruski premijer Vladimir Putin izrazio je zadovoljstvo time kako se razvijaju odnosi između ruske i ukrajinske vlade i rekao da mu je "ugodno" raditi s ukrajinskom kolegicom Julijom Timošenko, prenose ruski mediji.

"Nama je ugodno raditi s vladom (premijerke) Timošenko. Za vrijeme naše suradnje odnosi između Rusije i Ukrajine postali su stabilniji i učvrstili su se", rekao je Putin nakon razgovora s Timošenko u četvrtak kasno navečer u Jalti.

"Mi smo se uvijek uspjeli dogovoriti i usprkos svim poteškoćama poštovali smo sve naše obveze", kazao je ruski premijer.

Putin i Timošenko sastali su se na Krimu kako bi razgovarali o energentima i drugim bilateralnim pitanjima.

Rusija je pristala smanjiti količinu plina koji će Kijev od nje kupovati bez plaćanja penala i pristala je na njegovu odluku da poveća pristojbe za tranzit ruskog plina u Evropu preko Ukrajine za 60 posto od iduće godine.

"Gazprom i Naftogaz dogovorili su se o novim količinama", rekao je Putin, misleći pritom na rusku i na ukrajinsku naftnu tvrtku. "Cijena prijevoza porast će oko 60 posto", kazao je.

"Iskreno se nadam da će biti provedeni svi sporazumi koji su ranije postignuti", rekao je Putin. "Bit će lijepo dočekati Novu godinu bez katastrofa", dodao je.

Timošenko je izjavila, prenosi Hina, da će Ukrajina "vrlo pažljivo i precizno" ispunjavati svoje obveze u vezi s tranzitom ruskog plina.