Putinove pristalice na mitinzima širom zemlje

F
FENA
18.2.2012. u 20:04
0
1
Putinove pristalice na mitinzima širom zemlje
0
1/4 Foto: AFP
2/4 Foto: AFP
3/4 Foto: AFP
4/4 Foto: AFP
Pristalice ruskog premijera i predsjedničkog kandidata Vladimira Putina okupili su se danas na mitinzima podrške širom Rusije, a najviše ih je bilo u Sankt Peterburgu gdje je, prema izveštajima ruskih medija, oko 60.000 ljudi učestvovalo na skupu "Za političku stabilnost".
Miting u rodnom gradu Putina, Sankt Peterburgu, protekao je u znaku slogana "Ne treba nam prevrat, treba nam velika Rusija", "Ne dozvoljavamo narandžastu revoluciju u Rusiji", "Za normalan život bez preokreta i revolucija", a mitinzi na kojima su se čule iste poruke održani su istovremeno u više gradova u regionu Kurska.

Uprkos niskim temperaturama na ulice su izašli i mitingovali "Za Rusiju bez potresa" i na krajnjem istoku u Vladivostoku, Ulan Udeu, Habarovsku, Novosibirsku i Irkutsku.

Današnji skupovi na kojima je usvojena rezolucija "Mi smo za Putina", organizovani su kao uvertira za centralni miting koji će biti održan 23. februara u Moskvi, na kojem je najavljeno učešće oko 100.000 ljudi.

Izbori za predsednika Rusije bit će održani 4. marta, a glasanje je juče već počelo u udaljenim lokacijama izvan naselja gdje se glasački listići dopremaju helikopterima i sankama.

Putin je najveći favorit za pobjedu na izborima, a njegovu kandidaturu prema posljednjim rezultatima anketa spremno je da podrži oko 54 posto birača, prenosi Tanjug.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: