Pregovori se nastavljaju
39

Putinov portparol otkrio kakvi su planovi Kremlja sa Zelenskim

M. G.
Dmitri Peskov
Dmitri Peskov
Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, nazvao je izvještaje da ruske vlasti navodno žele ubiti ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog "neistinitim".

Prema riječima Peskova, ruska strana je zainteresirana da predsjednik Ukrajine pristane na uslove iznesene na razgovorima.

"Ne, to nije istina", odgovorio je glasnogovornik na pitanje o planovima ruskih vlasti da ubiju Vladimira Zelenskog, prenosi Kommersant.

“On je predsjednik Ukrajine i mi smo zainteresirani da on pristane na uslove Ruske Federacije, o čemu ga je rusko izaslanstvo jasno obavijestilo. Pregovorima želimo stati na kraj vojnoj operaciji”, rekao je Dmitrij Peskov.

Prema riječima savjetnika šefa ureda ukrajinskog predsjednika Mihaila Podoljaka, Vladimira Zelenskog su pokušali ubiti više od deset puta.

Trenutno se pregovori između Rusije i Ukrajine nastavljaju u video formatu. Posljednja runda pregovora licem u lice održana je 29. ožujka u Istanbulu. Nakon njih, šef ruske delegacije Vladimir Medinski rekao je da je Kijev postao "realističniji" u pristupu nizu pitanja.