{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putin ukinuo agenciju RIA Novosti i osnovao novu "Rusija danas"

F
9.12.2013. u 09:55
0
8
Putin ukinuo agenciju RIA Novosti i osnovao novu "Rusija danas"
0
Putin ukinuo agenciju RIA Novosti i  osnovao novu "Rusija danas"
Foto: AFP
Ruski predsjednik Vladimir Putin ukrazom je ukinuo državnu novinsku agenciju RIA Novosti i osnovao novu "Rusija danas", koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inozemstvu.
Osnovni zadatak nove agencije bit će da "izvještava o državnoj politici Ruske federacije u inozemstvu i životu u Rusiji", navodi se na websiteu Kremlja.

Istim ukazom se novoj Međunarodnoj informativnoj agenciji "Rusija danas" pripaja radio u državnom vlasništvu "Glas Rusije", a redakcija novina "Rosijskaja gazeta" se reorganizira i njoj se pripaja magazin "Rodina".

Generalnog direktora će, prema ukazu, postavljati i dužnosti razrješavati predsjednik Ruske federacije.

Putin je za prvog generalnog direktora nove agencije "Rusija danas" posebnim ukazom postavio Dmitrija Kisjelova novinara i voditelja informativne emisije "Vijesti nedjelje" na državnoj televiziji "Rosija".

Kisjelov je 90-ih bio poznat kao liberalni nezavisni novinar sve dok nije počeo da radi na državnim televizijama.

Nezavisni, privatni mediji ga kritiziraju za otvoreno podržavanje vladajuće partije "Jedinstvena Rusija" i predsjednika Vladimira Putina u svojim emisijama, prenosi Tanjug.

Nova agencija "Rusija danas" nalazit će se u istim prostorijama kao i RIA Novosti, a rok za poputnu likvidaciju agencije je tri mjeseca, navodi se u ukazu ruskog predsjednika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: