Božićno jutro
0

Putin u božićnoj čestitki istakao ulogu crkve u podršci borcima tokom rata u Ukrajini

S. Š.
Putin je uputio božićnu čestitku iz Saborne crkve Blagovijesti u Moskovskom Kremlju (Foto: EPA-EFE)
Putin je uputio božićnu čestitku iz Saborne crkve Blagovijesti u Moskovskom Kremlju (Foto: EPA-EFE)
Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je božićne čestitke Rusima i pravoslavnim vjernicima, ističući ulogu crkvenih organizacija u podršci učesnicima, kako navodi, "specijalne vojne operacije u Ukrajini".

"Srdačno vam čestitam Božić! Ovaj svijetli praznik koji svi vole inspiriše ljude na dobra djela i namjere, služi za uspostavljanje u društvu trajnih duhovnih vrijednosti i moralnih smjernica kao što su milosrđe, samilost, dobrota i pravda", poručio je Putin.

On je ukazao na konstruktivan doprinos koji Ruska pravoslavna crkva i druge pravoslavne konfesije u Rusiji daju u jedinstvu društva, očuvanju historijskog pamćenja, odgoju omladine i jačanju institucije porodice.

"Crkvene organizacije poklanjaju prioritet međunacionalnom i međureligijskom miru i slozi u našoj zemlji, brinu o onima kojima je pomoć potrebna, podržavaju naše borce koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji. Taj veliki, višestruki, zaista požrtvovni rad je dostojan od najiskrenijeg poštovanja", rekao je on.

Završavajući svoje čestitke, Putin je pravoslavnim hrišćanima i svima koji obilježavau Božić poželio zdravlje, uspheh i sve najbolje.