Svijet
0

Putin: Srbija je ključni partner Rusije na Balkanu

FENA
Predsjednik Rusije Vladimir Putin poželio je u ponedjeljak, u osobno upućenom pismu, predsjedniku Srbije Borisu Tadiću puno uspjeha u njegovom djelovanju za "dobrobit prijateljske Srbije" pred predsjedničke izbore na kojima je Tadić jedan od glavnih kandidata.

U osobnom pismu koje je Tadiću u ponedjeljak navečer uručio ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Aleksejev, ruski predsjednik čestitao je Tadiću 50. rođendan i poručio da je on u Rusiji dobro poznat kao istaknuti političar i pristalica svestranog razvoja odnosa dvije zemlje.

"Srbija je bila i jest ključni partner Rusije na Balkanu", istakao je Putin i naveo da "posebno zadovoljstvo izaziva vidljivo povećani intenzitet političkog dijaloga" između Rusije i Srbije, kojega obilježava visoki stupanj povjerenja i podudaranje pristupa ključnim međunarodnim pitanjima.

"To u potpunosti važi za suradnju oko rješavanja kosovskog pitanja, zasnovanog na poštivanju načela međunarodnog prava", istakao je ruski predsjednik, kako je preneseno agenciji Beta u Uredu predsjednika Srbije.

Putinovo pismo s rođendanskom čestitkom srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću, koji je rođen 15. siječnja 1958. u Sarajevu, stiglo je u završnici predizborne kampanje za predsjedničke izbore zakazane za 20. siječanj, na kojima je Tadić jedan od devet kandidata koji se natječe za novi petogodišnji mandat predsjednika Srbije.