|

Putin: Neophodan moderan "Maršalov plan" za obnovu Bliskog istoka

Putin: Neophodan moderan "Maršalov plan" za obnovu Bliskog istoka
8
S
SRNA
27.10.2016. u 17:27
27
komentara
8

dijeljenja
Putin: Neophodan moderan "Maršalov plan" za obnovu Bliskog istoka Foto: EPA
Bliskom istoku je potrebna moderna verzija "Maršalovog plana" za oporavak i rast, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.
"Više puta je govoreno da se terorizam može pobijediti udruženim naporima svih država svijeta. Rusija je ponudila saradnju svim svojim partnerima i dalje to čini. Za ogromne pričinjene štete neophodan je dugoročan i sveobuhvatan program, neka vrsta 'Maršalovog plana' za obnovu ratom uništenog regiona", kazao je Putin na sastanku u međunarodnom klubu "Valdai".

Ruski lider izrazio je zabrinutost zbog sve veće globalne terorističke prijetnje i upozorio je da su ekstremisti sve jači i pametniji od onih koji pokušavaju da ih iskoriste.

"Određene zemlje pokušavaju da iskoriste teroriste za svoje političke interese, i to je veoma opasna igra. Želim da im ponovo poručim da su u ovom slučaju ekstremisti pametniji i snažniji. Koketiranje sa njima osuđeno je na propast", kaže Putin, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Putin je izrazio žaljenje što su određene snage u Washingtonu omele njegove lične dogovore sa američkim predsjednikom Barakom Obamom o Siriji.

"Nismo uspjeli da zaustavimo krvoproliće i pokretanje političkog procesa u Siriji. Sve je ukazivalo na to da se, nakon dugih pregovora, ogromnih napora i komplikovanih kompromisa, počeo ukazivati jedinstven front za borbu protiv terorizma", naveo je Putin, napominjući da se to nije desilo i da nije stvoren jedinstven front.

Putin kaže da njegovi dogovori sa američkim predsjednikom nisu funkcionisali. "Određene snage u Washingtonu učinile su sve kako bi spriječile sprovođenje tih dogovora", dodao je ruski predsjednik.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...