Reakcija iz Moskve
36

Putin komentarisao Bidenovu izjavu da je "ludi ku*vin sin": Bezobrazno, ali bio sam u pravu

V. K.
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE)
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je glasnogovornik ruskog predsjednika komentirao Bidenove izjave o Putinu, sada se oglasio i sam Vladimir Putin.
Na nedavnom skupu u Kaliforniji Biden je Putina nazvao "ludim ku*vinim sinom", a ovakav stav američkog predsjednika izazvao je niz reakcija u Moskvi.

Između ostalog, Putin je Bidenovu izjavu okarakterisao kao bezobraznu.

"Rekao sam da ćemo sarađivati s bilo kojim predsjednikom, ali vjerujem da je za nas, za Rusiju, Biden poželjniji. Sudeći po onome što je rekao, potpuno sam u pravu. Ovo je adekvatna reakcija na ono što sam rekao", poručio je Putin.

Nešto ranije oglasio se i glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov te je rekao kako takve izjave ponižavaju samog Bidena.

"Malo je vjerovatno da će upotreba takvog jezika protiv šefa druge države od strane predsjednika Sjedinjenih Američkih Država narušiti našeg predsjednika Putina, ali to ponižava one koji koriste takav rječnik", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Oštra u svojoj reakcija bila je i glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Sljedeći put kada Joe Biden odluči upotrijebiti izraz 'ludi ku*vin sin, neka pokuša da se prisjeti da Amerikanci to najbolje povezuju s njegovim vlastitim potomstvom tj. Hunterom Bidenom", poručila je Zaharova.