Svijet
0

Putin izjavio da ga ne plaše pokušaji napada

FENA
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u utorak da ga ne plaše pokušaji napada na njega, dan nakon što su ruske i ukrajinske tajne službe otkrile i osujetile zavjeru čečenskih pobunjenika.

"Ljudi koji su u mojoj situaciji treba da žive s tim. Te stvari ne treba da utječu na posao. Nikada mi nisu smetale i neće mi smetati. Ako se čovjek stalno plaši, nije više moguće živjeti", izjavio je Putin, javile su ruske agencije.

"Živim s tim od 1999. godine. Nekada davno je formirana i specijalna jedinica za borbu protiv ovog tipa napada", kazao je Putin.

Državna televizija Prvi kanal objavila je u ponedjeljak da su ruske i ukrajinske tajne službe osujetile zavjeru nakon što je u Ukrajini otkrivena grupa povezana s vođom pobunjenika na ruskom Kavkazu i "nepijateljem Kremlja broj 1" Dokuom Umarovim.

Ovu informaciju je potvrdio Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Nekoliko medija je izrazilo u utorak zbunjenost što je baš sada objavljen plan ovog napada iako su ukrajinske službe primijetile grupu navodnih terorista 4. januara, kada je eksplodirala ručno izrađena bomba u jednom stanu u Odesi, na jugu Ukrajine, objavila je ruska televizija.