{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putin: Amerika Ruse smatra "neciviliziranim divljacima"

F
20.12.2007. u 13:00
0
0
Putin: Amerika Ruse smatra "neciviliziranim divljacima"
0
Putin: Amerika Ruse smatra "neciviliziranim divljacima"
Foto: Reuters
Na naslovnicama svih velikih američkih dnevnika u četvrtak je osvanula je vijest da je sedmičnik The Time proglasio "Ličnošću godine" ruskog predsjednika Vladimira Putina. Agencija Reuters prenosi dijelove Putinova intervjua sedmičniku Time, u kojem ruski predsjednik tvrdi da "Sjedinjene Države žele oslabiti Rusiju kako bi ostvarile globalnu dominaciju svijetom".
"U posljednjih 15 godina Rusija je pokazala da ne želi biti samo partner Americi već i prijatelj. Međutim, ponekad mi se čini da Amerika ne želi prijatelje, već da želi vazale kojima će zapovijedati", izjavio je ruski predsjednik.

On optužuje Washington da svisoka gleda na Ruse, koje smatra, kako se izrazio, "neciviliziranim divljacima".

Upitan kako se osjeća kao "nacionalni vođa", Vladimir Putin je rekao da se "nikad nije tako osjećao". "Moj položaj je više položaj konja koji vuče teško natovarena zaprežna kola. Ako se kola brzo kreću, tada sam zadovoljan", izjavio je novinarima sedmičnika Time ruski predsjednik.

Dnevnik Boston Herald objavljuje komentar senatora Johna McCaina o Vladimiru Putinu.

Jedan od aspiranata iz Republikanske stranke za predsjedničku nominaciju, McCain smatra da bi se američka vlada trebala oštrije postaviti prema Kremlju, pogotovo nakon što je Rusija Iranu isporučila gorivo za potrebe jedne od njezinih nuklearki.

John McCain smatra da bi skupina G-8, koja okuplja sedam najvećih industrijskih zemalja Zapada te Rusiju, trebala prestati pozivati Putina na svoje godišnje samite zbog toga što on nije demokrat, već "kagebeovac".

John McCain smatra da svijetu ne prijeti novi hladni rat, prvenstveno zbog toga što je Rusija presiromašna da bi ga vodila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: