Avanture ruskog lidera
58

Putin 67. rođendan proslavlja u divljini sibirskih šuma daleko od Kremlja

Dž. L.
Ruski predsjednik Vladimir Putin dočekao je svoj 67. rođendan u divljini, daleko od Kremlja, uživajući u planinarenju s nekoliko svojih kolega zvaničnika.

Slobodni dani rijetka su pojava u Putinovom gustom rasporedu, ali kada uspije da se udalji od posla, obično vrijeme provodi u šumi. Ovaj put, uoči 67. rođendana, ruski lider odlučio se za pohod u sibirske tajge s nekoliko kolega.

Videosnimci koje je objavio Kremlj prikazuju Putina i ruskog ministra odbrane Sergeja Shoiiguija kako se probijaju kroz divljinu u dvosjednom terencu. Također je prikazano i kako se Putin penje uz strmi nagib gdje potom sjedi i uživa u pogledu.

Avanturistička putovanja ruskog lidera uvijek su privlačila pažnju javnosti. Njegove aktivnosti poput podvodnog ribolova, jahanja i lova postale su viralne na interentu te glavni materijal za gifove. Tako je jedan od najpopularnijih memova onaj na kojem Putin jaše konja zajedno s Barakom Obamom.

Putin svake godine rođendan proslavlja s porodicom, prijateljima ili kolegama. Prošle godine na današnji dan prisustvovao je meču hokejaške lige, a 2014. godine također je planinario u sibirskim šumama.