|

Puna podrška dijaspore projektu bosanskih piramida

Puna podrška dijaspore projektu bosanskih piramida
0
F
FENA
12.12.2007. u 11:17
0
komentara
0

dijeljenja
Puna podrška dijaspore projektu bosanskih piramida
Osnivač Fondacije Arheološki park " Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić u okviru kontinuirane prezentacije projekta istraživanja Bosanske doline piramida, posljednja tri dana boravio je u Čikagu, Torontu i Londonu.
Obilježavanje šeste godišnjice izlaska mjesečnika "Ujedinjena Bosna i Hercegovina" bila je prilika da se kao gost večeri pozove osnivač Fondacije Semir Osmanagić, saopćeno je iz Pres-službe Fondacije.

Drugi put u godini dana Osmanagić je govorio o projektu istraživanja Bosanske doline piramida u Čikagu. Prezentirao je ovogodišnje novosti iz doline piramida u Visokom - otkrića podzemnog labirinta tunela i kamene građevine u Vratnici te međunarodne potvrde egipatskih, ruskih i britanskih stručnjaka o postojanju prvih piramida u Evropi.

Prvog dana boravka u Torontu obratio se skupu od oko 120 Bosanaca i Hercegovaca govoreći iscrpno o dosadašnjim istraživanjima i perspektivama projekta.

Najviše pitanja odnosilo se na načine na koje dijaspora može pomoći u bržem otkrivanju piramida i prevazilaženju otpora nedobronamjernih krugova u BiH.

Druga prezentacija je održana u gradu Mississauga. Šezdesetak prisutnih je s velikim zadovoljstvom primilo pozitivne vijesti iz domovine o ovako važnom istraživanju.

U kanadskom gradu Londonu bh. klub je bio domaćin Semiru Osmanagiću. Stotinu posjetilaca je imalo priliku da čuju iz prve ruke novosti s istraživanja najvećeg svjetskog piramidalnog kompleksa koji se nalazi u Visokom.

Održane prezentacije rezultirale su podrškom bh. dijaspore ovom projektu, saopćeno je iz Fondacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.