|

Pucnjevima u zrak policija rastjeruje demonstrante

Pucnjevima u zrak policija rastjeruje demonstrante
0
F
FENA
20.1.2011. u 17:50
0
komentara
0

dijeljenja
Pucnjevima u zrak policija rastjeruje demonstrante Foto: Ilustracija
Tuniska policija pucnjevima u zrak pokušala je u četvrtak rastjerati stotine demonstranata koji traže ostavke ministara povezanih s režimom bivšeg predsjednika Zinea al-Abidinea Ben Alija.
Demonstranti, okupljeni pred sjedištem stranke Ustavni demokratski savez (RCD), koja je desetljećima vladala zemljom, odbili su se povući nakon što je policija zapucala s druge strane metalne ograde. Slični protesti održavaju se u još nekoliko gradova.

Demonstranti izvikuju parole poput "Nakon Ben Alija i njegove supruge, želimo srušiti i njihove lopove!" i "Vlada odlazi!"

Središnji odbor Alijeva RCD-a raspušten je, objavila je državna televizija pojasnivši da je ta odluka donesena nakon što su brojni članovi odbora, među njima i nekoliko ministara, istupili iz stranke pod pritiskom opozicije. Sama stranka nastavit će s djelovanjem, navodi se u izvještaju televizije.

Ministri u prijelaznoj vladi istupili su iz RCD-a kako bi obnovili svoju vjerodostojnost, a nakon što su četvorica opozicijskih ministara napustila kabinet tražeći da iz njega istupe članovi RCD-a.

Novi udarac vladi predstavlja izlazak još jednog nižerangiranog ministra, prenijela je Hina. "Odstupam s dužnosti u višem interesu zemlje u ovome teškom trenutku, kako bih pomogao izlasku iz krize i demokratskoj tranziciji", rekao je ministar bez portfelja Zuheir M'Dafar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.