Indija
0

Pucnjava na aerodromu u New Delhiju

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tri rafala su se čula u petak rano ujutro na međunarodnom aerdromu u New Delhiju, ali niko nije povrijeđen, javila je indijska TV mreža NDTV.

Policijski zvaničnici i snage sigurnosti brzo su raspoređeni po aerodromu nakon što su se čuli pucnjevi, ali niko nije povrijeđen, navodi se u TV-izvještaju.

Televizijska stanica je javila da su snage sigurnosti istražile prirodu incidenta, koji je izazvao pometnju na aerodromu, prenosi Xinhua.

BBC je ranije naveo riječi aerodromskih zvaničnika da su indijske snage sigurnosti otvorile vatru po najmanje šest naoružanih ljudi na aerodromu, ali se u kasnijem izvještaju navodi kako je policija negirala da je bilo ikakvih žrtava.

NDTV je navela tvrdnje policije da je pucnjavu izazvao jedan čovjek iz automobila. Automobil koji se odvezao pratila je policija.

Aerodromi u Indiji u četvrtak su bili u stanju povišene pripravnosti nakon što je Biro civilne avijacije objavio upozorenje od moguće otmice.

Upozorenje je uslijedilo nakon što je anonimni e-mail poslan medijskoj organizaciji u zapadnoj državi Gudžarat prošle sedmice, upozoravajući na terorističke napade na tri aerodroma u Delhiju, Chennaiju i Bangaloreu šestog decembra.

Indijske Centralne industrijske snage sigurnosti (CISF) i Garda nacionalne sigurnosti (NSG) u stanju su povišene pripravnosti nakon objave upozorenja.