{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ptice uletjele u motor aviona

F
29.8.2008. u 11:49
0
1
Ptice uletjele u motor aviona
0
Ptice uletjele u motor aviona
Piloti aviona na letu OU 8221 iz Barcelone u Zagreb, u kojemu je bilo 106 učenika koji su se vraćali s maturalnoga putovanja, noćas su oko 1 sat prekinuli polijetanje zbog ulijetanja nekoliko ptica u motor aviona pa avion s učenicima kasni, a njegov dolazak se očekuje danas oko 16 sati.
Ured za odnose s javnošću Croatia Airlinesa saopštio je da su piloti, nakon što su otkazali polijetanje, vratili avion na aerodrom na tehnički pregled kako bi se ustanovilo je li na motoru nastalo oštećenje.

Avion su pregledali tehnički stručnjaci te ustanovili da je motor ispravan. Utvrdili su oštećenje na gazećem sloju jedne gume, koje je nastalo zbog naglog kočenja i opterećenja pri prekidu polijetanja, pa je kotač iz sigurnosnih razloga morao biti zamijenjen.

Budući da je pregled trajao do 6.30 sati, posadi je u međuvremenu isteklo radno vrijeme, pa, prema Zakonu o zračnoj plovidbi, nije mogla nastaviti putovanje te je otišla na odmor, ističe se u saopštenju.

Učenici koji su bili u avionu zbrinuti su u hotelu, a o kašnjenju u dolasku obaviješteni su organizatori putovanja i direktor škole.

Nakon isteka odmora posade i pregleda svih parametara motora prije leta, avion će poletjeti u Zagreb.

U saopštenju Croatia Airlinesa stoji da ulijetanje ptica u motor na spada u izvanredne situacije pa sigurnost putnika nije bila ugrožena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: