{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvo obraćanje Putina u izbornoj noći: Rezultati glasanja su znak povjerenja i nade

18.3.2018. u 21:27
1
97
Prvo obraćanje Putina u izbornoj noći: Rezultati glasanja su znak povjerenja i nade
1
Prvo obraćanje Putina u izbornoj noći: Rezultati glasanja su znak povjerenja i nade
Foto: AFP
Biračka mjesta u Rusiji su zatvorena, a prema preliminarnim rezultatima Vladimir Putin će biti predsjednik Rusije i narednih šest godina.
Do sada je prebrojano oko 60 posto glasova, a Vladimir Putin i ubjedljivo vodi sa 75,6 posto glasova. Ovo su prvi izbori u Rusiji na kojima učestvuju i građani Krima, a Centralna izborna komisija Rusije saopćila je da je Putin na Krimu osvojio 91,70 posto glasova.

"Ovi rezultati su znak povjerenja i nade. Ovo znači da ljudi cijene to što radimo. To je veliko povjerenje i priznanje onoga što je postignuto u proteklim godinama, uprkos teškim uslovima. Hvala vam što ste bili uz nas, trudit ćemo se da ostvarimo još bolje rezultate", rekao je Putin okupljenima na Crvenom trgu u Moskvi i pozvao građane da sačuvaju jedinstvo.Putin se građanima obratio na koncertu u Moskvi koji je organizovan povodom godišnjice pripajanja Krima. Zahvalio je svima koji su podržali njegovu kandidaturu na izborima za predsjednika Rusije,a prije odlaska sa pozornice sa građanima je uzvikivao "Rusija, Rusija!".

Nakon toga Putin se u izbornom štabu zahvalio svom timu na profesionalnosti i dobro obavljenom poslu.

Putin, koji ubjedljivo vodi na predsjedničkim izborima, poručio je da će nakon inauguracije koja će biti održana 7. maja biti promjena u vladi.

Veliki broj građana na ulicama Moskve čeka konačne rezultate predsjedničkih izbora u Rusiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: