{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protivljenje Amerikanaca ratu u Iraku nikada nije bilo snažnije

F
11.7.2007. u 15:53
0
0
Protivljenje Amerikanaca ratu u Iraku nikada nije bilo snažnije
0
Protivljenje Amerikanaca ratu u Iraku nikada nije bilo snažnije
Najnovije istraživanje ukazuje da protivljenje Amerikanaca ratu u Iraku nikada nije bilo snažnije. U anketi dnevnog lista USA Today i agencije Gallup više od 70 posto ispitanika podržalo je ideju o povlačenju svih američkih trupa iz Iraka do aprila naredne godine.
U anketi je učestvovalo 1.000 ljudi. Margina greške je 3 procenta.

Svega petina ispitanih smatra da je slanje pojačanja u Irak od januara ove godine doprinijelo poboljšanju situacije.

Popularnost predsjednika Georgea Busha, prema anketi objavljenoj ovog vikendak, pala je na 29 posto – dodatnih 4 posto u odnosu na početak juna.

Rezultati istraživanja objavljeni su u vrijeme kada se čelnici Demokratske stranke u Senatu pripremaju da predlože amandmane na najnoviji prijedlog budžeta ministarstva za odbranu. Jedan od amandmana predviđa obustavu finansiranja svih borbenih operacija poslije aprila 2008.

Senator iz Demokratske stranke Jim Web predložit će, u svom amandmanu, da se produži rok koji američki vojnici provode u svojoj zemlji prije slanja u misije u Iraku i Afganistanu.

Ministar odbrane Robert Gates odgodio je latinoameričku turneju planiranu za ovu sedmicu, da bi pripremio izvještaj Kongresu o napretku koji je učinila iračka vlada.

Administracija je u obavezi da statusni izvještaj podnese Kongresu do 15. jula, a da još jedan izvještaj o situaciji u Iraku podnese u septembru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: