Svijet
0

Protesti mržnje na sahrani Heatha Ledgera

Sarajevo-x.com
Sljedbenici Baptističke crkve Westbora javno će izraziti svoju mržnju prema homoseksualcima i Heath Ledgeru za vrijeme njegove sahrane. Grupacija je poznata po protestima mržnje na sahranama američkih vojnika poginulih u Iraku.

"Velečasni“ Fred Phelps koji predvodi kontroverznu organizaciju Baptističke crkve Westbora je objavio da će njegovi sljedbenici protestovati na sahrani Heatha Ledgera, prenosi perezhilton.com.

Crkva sa malim brojem pripadnika ima brojne stranice poput GodHatesFags.com, GodHatesAmerica.com i druge na kojima izražavaju svoju osudu homoseksualaca, biseksualaca, transgender populacije (LGBT), katolika, muslimana i Židova kao i osoba za koje vjeruju da podržavaju gore spomenute grupacije. Sljedbenici Freda Phelpsa također mrze i Šveđane, Kanađane, Irce, Britance i Amerikance iz gore spomenutih razloga.

Široj javnosti su poznati po širenju mržnje na sahranama američkih vojnika poginulih u Iraku. Njihovo objašnjenje terorističkih napada na Ameriku i smrti vojnika u Iraku je da Bog mrzi Amerikance jer su tolerantni prema homoseksualcima.

Sljedbenici "mzitelji“ su izabrali sahranu preminulog australskog glumca za širenje svoje mržnje jer je on bio perverznjak koji je promovisao homoseksualnost svojom ulogom u filmu "Brokeback Mountain".