{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protes protiv progona kršćana na Bliskom Istoku

F
5.7.2007. u 11:00
0
0
Protes protiv progona kršćana na Bliskom Istoku
0
Protes protiv progona kršćana na Bliskom Istoku
U Rimu na Trgu dvanaest apostola sinoć je održan najavljeni protest u korist vjerske slobode i protiv progona kršćana na Bliskome Istoku.
Skup je organiziran na inicijativu zamjenika urednika poznatoga talijanskoga dnevnika 'Corriere della Sera' Magdija Allama, uvjerenoga muslimana, a cilj mu je upozoriti na progone kršćana, posebno u muslimanskim zemljama, o čemu se u javnosti nikako ili veoma malo govori.

Osvrnuvši se na prosvjed u razgovoru za Radio Vatikan isusovac otac Samir Khalil Samir, profesor islamologije na sveučilištu u Bejrutu i Papinskom istočnom zavodu, kazao je kako je inicijativa pozitivna, unatoč opasnostima koje krije u sebi.

"Opasnost je da se čitavom islamu uputi kritika, a, po mom mišljenu, kritiku zaslužuje jedna vrsta islama. Već trideset godina, možda malo i više, u muslimanskom svijetu na djelu je nesnošljivost i kulturno srozavanje. Moramo kritizirati razne oblike nesnošljivosti, u ovome slučaju prema kršćanima, koji se ne mogu braniti.

U muslimanskom svijetu sve više uzima maha ideologija 'salafita', koja se želi nametnuti svima, počevši od muslimana. To je neprihvatljiva ideologija, to nam svima treba biti jasno; treba se boriti protiv toga oblika islama. I muslimani se moraju boriti protiv 'islamizama'.

Druga je opasnost u tome što je prosvjed dobio političko obilježje: moglo bi ga se shvati poput križarskog rata protiv islama, sukoba civilizacija. Protest je protiv nesnošljivosti, protiv radikalnoga islama, a ne za odbranu zapadnih zemalja.", zaključio je otac Samir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: