{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protes protiv progona kršćana na Bliskom Istoku

F
5.7.2007. u 11:00
0
0
Protes protiv progona kršćana na Bliskom Istoku
0
Protes protiv progona kršćana na Bliskom Istoku
U Rimu na Trgu dvanaest apostola sinoć je održan najavljeni protest u korist vjerske slobode i protiv progona kršćana na Bliskome Istoku.
Skup je organiziran na inicijativu zamjenika urednika poznatoga talijanskoga dnevnika 'Corriere della Sera' Magdija Allama, uvjerenoga muslimana, a cilj mu je upozoriti na progone kršćana, posebno u muslimanskim zemljama, o čemu se u javnosti nikako ili veoma malo govori.

Osvrnuvši se na prosvjed u razgovoru za Radio Vatikan isusovac otac Samir Khalil Samir, profesor islamologije na sveučilištu u Bejrutu i Papinskom istočnom zavodu, kazao je kako je inicijativa pozitivna, unatoč opasnostima koje krije u sebi.

"Opasnost je da se čitavom islamu uputi kritika, a, po mom mišljenu, kritiku zaslužuje jedna vrsta islama. Već trideset godina, možda malo i više, u muslimanskom svijetu na djelu je nesnošljivost i kulturno srozavanje. Moramo kritizirati razne oblike nesnošljivosti, u ovome slučaju prema kršćanima, koji se ne mogu braniti.

U muslimanskom svijetu sve više uzima maha ideologija 'salafita', koja se želi nametnuti svima, počevši od muslimana. To je neprihvatljiva ideologija, to nam svima treba biti jasno; treba se boriti protiv toga oblika islama. I muslimani se moraju boriti protiv 'islamizama'.

Druga je opasnost u tome što je prosvjed dobio političko obilježje: moglo bi ga se shvati poput križarskog rata protiv islama, sukoba civilizacija. Protest je protiv nesnošljivosti, protiv radikalnoga islama, a ne za odbranu zapadnih zemalja.", zaključio je otac Samir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: