Svijet
0

Prosvjednici tražili od Clintonove da im ispegla košulje

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tokom jednog od nastupa demokratske kandidatkinje na mjesto predsjednika, odnosno predsjednice SAD-a Hillary Clinton, dvojica muškaraca su iz mase počela vikati "Ispeglaj moje košulje!". Clintonova se samo nasmijala i svojim komentarom izazvala aplauz prisutnih.

Bivša Prva dama, a sada kandidatkinja za mjesto predsjednika SAD-a Hillary Clinton, samo se nasmijala na seksističke povike dvojice muškaraca iz mase tokom svog nastupa u New Hampshireu.

Muškarci su povikali "Ispeglaj moje košulje!" seksistički asocirajući da je ženama jedino mjesto u kuhinji i kući gdje će "služiti" muškarca.

Clintonova se samo nasmijala na njihove komentare i rekla "Ah, preživjeli seksisti su živi i zdravi!", a nakon toga dobila gromoglasan aplauz.

No kako muškarci nisu prestajali, a u rukama su držali napise sa istim "sloganom", Clintonova je rekla: "Možemo li molim vas upaliti svjetlo? Ovdje je odvratno mračno", zamolivši na taj način zaštitare da odstrane dvojicu muškaraca.

Nakon što su muškarci otjerani, Clintonova je još jednom naglasila koliko je važno što se žena barem kandiduje za mjesto predsjednika jer time razbija barijere koje postoje još od davnih vremena - da ženama nije mjesto na vodećim mjestima.