L'Aaquila
0

Pronašli još jednu živu osobu ispod ruševina

FENA
Spasioci vjeruju da su locirali još jednu preživjelu osobu, četiri dana nakon što je potres pogodio regiju Abruzzo, pri čemu je poginulo 287 ljudi.

Osobu koja još diše pokušavaju izvući iz ruševina, ali to će potrajati još neko vrijeme. Prvo su upotrijebili ruke i lopate, da bi zatim prešli na strojeve za iskopavanje. Prošlo je naime već dva dana otkad je posljednja osoba spašena iz ruševina.

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi ponudio je svoje vile za smještaj stradalnika razornog potresa u kojem je život izgubilo najmanje 289 osoba, a uništeno je i oštećeno desetak hiljada kuća u okolici L'Aquile u središtu Italije.

„Mnogi su već ponudili svoje kuće kako bi pomogli stradalnicima strašnog potresa, i ja ću učiniti ono što mogu: ustupiti im dio svoga životnog prostora“, rekao je Berlusconi koji je posjetio L'Aquilu i sudjelovao na nacionalnom ukopu žrtava potresa.

Procjenjuje se da je u potresu bez krova nad glavom ostalo 28.000 ljudi, među kojima je gotovo 18.000 smješteno u golemim modrim šatorima u teškim uvjetima zbog nedostatka tople vode, tuševa, hemijskih zahoda i struje.

Silvio Berlusconi, iznimno bogat poslovni čovjek, posjeduje najmanje četiri luksuzne vile, među kojima je i vila na jezeru Como i imanje od 50 hektara na Sardiniji, zapadno od talijanskog poluotoka.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi rekao je da je u području nedavno pogođenu potresom uhapšeno četvero rumunskih državljana te da su navodno krali.

Berlusconi je na konferenciji za novinare, koju je prenosila televizija, rekao da je tih četvero uhapšeno u krađi. Još je dodao da su kod dvojice muškaraca i dviju žena pronađeni ukradeni predmeti.

Po riječima talijanskoga premijera, pokušava se organizirati hitno suđenje već danas navečer, u vojarni u L'Aquili. Talijanski čelnik je odmah nakon potresa bio najavio da će se boriti protiv krađe, prenio je Dnevnik.hr.