Cafe Coffe Day
0

Pronađeno tijelo vlasnika najvećeg lanca kafića u Indiji

M. N.
Foto: AFP
Foto: AFP
Tijelo VG Siddharthe, osnivača i vlasnika najvećeg lanca kafića Cafe Coffe Day u Indiji, pronađeno je kod rijeke u predgrađu južnog grada Mangalore, saopćila je policija.

On je nestao u ponedjeljak nakon što je izašao iz svog automobila. Tijelo su pronašli ribari. Identitet je potvrdio član porodice nakon što je tijelo prebačeno u bolnicu.

Njegova kompanija Coffee Day Enterprises Limited imala je hitan sastanak u ponedjeljak zbog njegovog nestanka. Tražili su podršku svih dioničara i naveli kako kompaniju vodi kompetentan poslovni tim koji će osigurati nastavak i razvoj posla.

Pojavilo se i pismo koje je Siddhartha potpisao, a u kojem navodi da je u dugovima i da nije uspio kreirati pravi profitabilni poslovni model uprkos svim naporima. Njegova autentičnost je potvrđena.

"Samo ja sam odgovoran za sve greške. Svaka finansijska transakcija je moja odgovornost. Moja namjera nije bila da prevarim nekoga. Podbacio sam kao privrednik", rekao je Siddhartha u pismu.

Cafe Coffee Day je najveći lanac kafića. Ima 1.750 kafića širom zemlje i nekoliko međunarodnih outleta u Maleziji, Nepalu i Egiptu. Mediji su izvještavali kako je ekspanzija značajno usporena tokom posljednje dvije godine zbog povećane konkurencije.

Siddhartha je bio vlasnik 33 posto dionica, ali putem svoje porodice kontroliše blizu 50 posto.

Prema navodima lokalnih novina The Economic Times, bio je u pregovorima sa Coca-Colom da proda kompaniju za 1,45 milijardi dolara, ali nije bilo službeno potvrđeno.

Vrijednost dionica kompanije pala je za 20 posto otkako je objavljena vijest o njegovom nestanku.