Nesreća kod Smolenska
0

VIDEO / Pronađena tijela svih putnika

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pronađena su tijela svih putnika koji su poginuli u avionskoj nesreći u zapadnoj Rusiji, u kojoj je nastadao i predsjednik Poljske Lech Kaczynski, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu obavijestio je ruskog premijera Vladimira Putina, koji je na čelu istražne komisije ove tragedije, da su tijela žrtava prebačena u Moskvu, prenosi RIA Novosti.

Neimenovani policijski izvor rekao je ranije agenciji RIA Novosti da je tijelo Kaczynskog pronađeno, ali da su neophodni dodatni testovi, uključujući DNK, kako bi se identifikovala tijela ostalih žrtava.

Predsjednik Poljske Lech Kaczynski, njegova supruga i svih 96 putnika i članova posade poginuli su u padu aviona Tupoljev poljske Vlade na prilazu aerodromu u Smolensku.

U avionu je bila brojna delegacija poljskih poslanika, među kojima potpredsjednik poljskog parlamenta Sejma, zamjenik šefa diplomatije, guverner Centralne banke, predsjednik Poljskog olimpijskog komiteta, biskupi Poljske katoličke crkve, načelnik Generalštaba poljske armije.

Poljska delegacija išla je na komemoraciju povodom 70 godina od masakra u Katinskoj šumi, kada su sovjetske snage ubile više hiljada Poljaka.