Građani u strahu
9

Pronađena sumnjiva naprava u Christchurchu, uhapšena jedna osoba

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Policija na Novom Zelandu u utorak je saopćila da je uhapšen muškarac nakon što su demineri pronašli paket sa sumnjivom napravom na jednom napuštenom imanju u Christchurchu, gdje je nedavno u terorističkim napadima ubijeno 50 ljudi.

Policija je zatvorila sve ulice za promet u Phillipstownu u blizini Christchurcha na Novom Zelandu, a demineri, ekipe hitne pomoći, vatrogasci i policajci trenutno su na terenu.

"Policija je pronašla paket koji sadrži sumnjivu eksplozivnu napravu i municiju na jednom napuštenom imanju u Christchurchu", izjavio je lokalni policajac John Price.

Neposredno po lociranju i stavljanja pod kontrolu sumnjive naprave, portparol tamošnje policije je izjavio kako je uhapšen 33-godišnji muškarac koji se sumnjiči za eventualno planiranje terorističkog napada.

Podsjećamo da je 50 ljudi ubijeno, dok je nekoliko desetina ranjeno u terorističkim napadima na Al Noor i Linwood džamiju u petak 15. marta u Christchurchu, najtežim terorističkim napadima u historiji Novog Zelanda, javlja RT.