Svijet
0

Pronađena neeksplodirana bomba blizu Westfalen stadiona

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Neeksplodirana britanska bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je u četvrtak u blizini stadiona Borussije Dortmund nekoliko sati uoči konferencije za novinare trenera Juergena Kloppa.

Bomba je pronađena na parkiralištu blizu zapadne tribine Westfalen stadiona, i to nakon što su pregledane fotografije koje su snimljene iz zraka. U poslijepodnevnim satima bomba bi trebala biti demontirana, objavili su gradski dužnosnici.

Otkrića zaostalih bombi iz Drugog svjetskog rata u Njemačkoj česta su pojava, jer je tokom savezničkih zračnih napada bačeno nekoliko miliona tona bombi, a Dortmund je jedan od brojnih njemačkih gradova koji su pretrpjeli ogromna razaranja.

U subotu će se na Westfalen stadionu igrati "ruhrski derbi", dvoboj Borussije Dortmund i Schalkea 04. Uvod u derbi bio je loš za ekipu Juergena Kloppa, koja je u utorak u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka poražena u gostima kod Juventusa 1-2. Također, Kevin Kampl, Neven Subotić i Shinji Kagawa zaradili su želučanu virozu, a Lukasz Piszczek povrijedio je članak i pauzirat će šest sedmica.