Rusija
0

Pronađena bomba u blizini željezničke stanice

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Ruska policija je u četvrtak pronašla bombu u jednom automobilu nedaleko od željezničke stanice na sjeveru Rusije, samo nekoliko dana poslije bombaškog napada na ruski voz u kome je poginulo 26 osoba, javile su ruske novinske agencije.

Automobil je pronađen nedaleko od željezničke stanice blizu granice Rusije s Finskom, oko 900 kilometara sjeverno od Moskve, javile su agencije Interfax i RIA Novosti.

Šef lokalne policije Vadim Kaširin izjavio je za Interfax da je u automobilu, koji se nalazio na trgu u blizini željezničke stanice, osim eksplozivne naprave pronađeno i oružje, prenosi Reuters.

Islamski pobunjenici preuzeli su odgovornost za aktiviranje bombe ispod putničkog voza Nevski ekspres koji je saobraćao na liniji Moskva-Sankt Peterburg prošle sedmice, kada je život izgubilo 26 osoba, uključujući neke visoke zvaničnike.

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da će Rusija "slomiti kičmu" terorizmu i pozvao na odlučniju akciju protiv "kriminalaca" koji napadaju sopstveni narod, navela je britanska agencija.