New York
0

VIDEO / Pronađena autobomba na Times Squareu

Sarajevo-x.com
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
U subotu uveče evakuisan je Times Times Square u New Yorku nakon što je policija u jednom vozilu pronašla eksploziv, benzin, propan i uređaj za aktiviranje bombe, izvijestio je BBC.

Eksplozivni materijal pronađen je u parkiranom terencu, te je područje oko Times Square blokirano, a zatvoreno je i evakuisano i popularno turističko područje u centru Manhattna.

Policija je odnijela opasni materijal iz automobila, a na mjestu događaja nalaze se pripadnici FBI koji vrše detaljnu istragu.

Naime, policija je izdala sigurnosno upozorenje nakon što je jedan od policajaca prijavio vatru na automoilu u blizini 45. ulice i 7. avenije.

Nissan Pathfinder s registarskim oznakama iz savezne države Connecticut još uvijek nije siguran za obavljanje pirotehničke dijagnostike.

Prema nezvaničnim informacijama jedan čovek je ranije viđen kako brzo napušta mjesto nedaleko od parkiranog automobila.

"Policija istražuje izvještaj da je jedna osoba viđena kako bježi, te analizira snimke bezbjednosnih kamera. Također, tablice automobila se ne slažu sa registracijom", rekao je Paul Browne, portparol policije dodajući kako motiv još nije poznat, ali se, prema dosadašnjim nalazima, čini da je riječ o amateru.

Predsjednik Obama je u zvaničnoj izjavi čestitao policiji New Yorka na brzoj reakciji.

Policija nastavlja istragu, a Times Square je i dalje blokiran.