Kolorado
0

VIDEO / Pronađen dječak za koga se vjerovalo da je odletio balonom

SRNA
Šestogodišnji dječak iz američke države Kolorado, za koga se mislilo da je nestao pošto se vjerovalo da je sam odletio velikim helijumskim balonom, pronađen je živ i zdrav kako se skriva u garaži porodične kuće.

Otac dječaka, Richard Heene, naučnik amater i zaljubljenik u istraživanja meteoroloških fenomena, izjavio je držeći u naručju malog Falcona da je pripremao balon za polijetanje u četvrtak ujutru i da je grdio Falcona da se ne igra u korpi balona.

Dječak se sakrio nakon očevih kritika.

Odgovarajući na pitanje televizijske stanice ABC da li je moguće da je riječ o sračunatom sticanju publiciteta, otac je to odlučno negirao, navodeći da je takvo pitanje strašno nakon užasa kroz koji su prošli.

Drama je počela kada je stariji brat šestogodišnjaka rekao da ga je vidio da ulazi u korpu i da zatim balon brzo uzlijeće, nošen vetrom.

Uslijedila je velika državna akcija spasavanja. Balon su pratili helikopteri dok nije sletio u jedno polje  a policija i druge službe koje su stigle džipovima, nisu u korpi našle ni traga od djeteta.

Američke TV-stanice su neprekidno, u direktnom prenosu, pratile događaj dok su porodica i vlasti strahovale da je dijete tokom leta na nekoliko stotina metara visine ispalo iz korpe eksperimentalnog balona na helijum.
Na konferenciji za novinare šerif Jim Alderden je kasnije saopštio da  je dječak u kući i da je tamo bio sve vrijeme dok je trajala potraga. 

Bračni par Heene, Richard i Mayumi imaju tri dječaka  Breda (10),  Ria (8) i Falcona (6).